Här följer en liten visning av ett material under utveckling som är tänkt för barn i förskolan, utvecklat för en pekplatta.
Materialet kan användas av enskilda elever som själva får klicka runt och upptäcka men också vid visningar och genomgångar i lärarledda samlingar med hela gruppen, en flexibilitet som jag tror passar förskolans verksamhet bra.

Materialet kommer att innehålla både film, ljud och röst, bild och foto, interaktivitet och animationer för att göra lärandet roligt och locka barnets nyfikenhet.

Ny och Fiken är två handdockor som finns med i tecknad version på olika ställen genom materialet som små värdar. De skulle också kunna visas som filmad dockteater där de gör olika tokroliga experiment om naturvetenskapliga fenomen, som vad som flyter t.ex. Det blir som en intressant blandning av Bolibompa och UR på det lilla barnets nivå.

När du klickar på länken från en mobil enhet kommer Articulate be dig ladda ner en gratis spelare från app-store. I spelaren kommer du sedan kunna spara materialet för att titta även när du inte har nätanslutning. Fiffigt va!?

Klicka på bilden nedan för att testa spelet.

 

En kort presentation av min idé hittar du här (2 min film) https://youtu.be/F89rOWaQyq8Baserat

 

pussel 6 bitar

 

 

 

 

 

Illustrationer : Gabriella Fromholtpussel 9 bitar

 

Läs mer om mig här.

Läs mer om mina illustrationer här.

Kontakta mig här.